'Burrito'-schotel met knapperige tortillapuntjes
bewaar
bewaar

'Burrito'-schotel met knapperige tortillapuntjes

Leuk: de tortilla's bij dit gerecht maak je zelf. En dat kost je maar een paar minuutjes!

15 min. bereiden / 7 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke tortilla in 8 puntjes. Besprenkel met wat water en verdeel over het ovenrooster. Bak in ca. 7 min. krokant in het midden van de oven.

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul en gaar. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de burritoschotel toe en verwarm 3 min. mee.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de peterselie fijn. Meng de peterselie met de tomaten en de rest van de olie. Serveer de burritoschotel met de tortillapuntjes, tomatensalsa, botersla en crème fraîche.

achtergrondinfoEen authentieke burrito is een bloemtortilla die is gevuld en opgerold. De tortilla wordt stevig dichtgevouwen – voor de stevigheid vaak in aluminiumfolie gerold – en als streetfood gegeten. Wil je een echte burrito maken? Zoek op de site naar 1195139 voor het recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Burrito'-schotel met knapperige tortillapuntjes

Leuk: de tortilla's bij dit gerecht maak je zelf. En dat kost je maar een paar minuutjes!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig