'Burrito'-schotel met knapperige tortillapuntjes
Leuk: de tortilla's bij dit gerecht maak je zelf. En dat kost je maar een paar minuutjes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke tortilla in 8 puntjes. Besprenkel met wat water en verdeel over het ovenrooster. Bak in ca. 7 min. krokant in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul en gaar. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de burritoschotel toe en verwarm 3 min. mee.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de peterselie fijn. Meng de peterselie met de tomaten en de rest van de olie. Serveer de burritoschotel met de tortillapuntjes, tomatensalsa, botersla en crème fraîche.
'Burrito'-schotel met knapperige tortillapuntjes
Leuk: de tortilla's bij dit gerecht maak je zelf. En dat kost je maar een paar minuutjes!
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
15 min. bereiden
7 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke tortilla in 8 puntjes. Besprenkel met wat water en verdeel over het ovenrooster. Bak in ca. 7 min. krokant in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul en gaar. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de burritoschotel toe en verwarm 3 min. mee.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en de peterselie fijn. Meng de peterselie met de tomaten en de rest van de olie. Serveer de burritoschotel met de tortillapuntjes, tomatensalsa, botersla en crème fraîche.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tortilla's
300 g snoepgroente paprikamix
2 el traditionele olijfolie
200 g mager rundergehakt
500 g HAK burritoschotel in zak
2 tomaten
5 g verse platte peterselie
50 g botersla
60 g crème fraîche light