Kruidige gehaktschotel met omeletrolletjes en rijst
Binnen 20 minuten staat dit snelle rijstgerecht al op tafel.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit ⅓ van de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul. Voeg de roti schotel en tomaten toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Maak zo nog een omelet.
Rol de omeletten op en snijd elk in 12 rolletjes. Serveer de roti met de rijst en omeletrolletjes. Garneer met de rest van de peterselie.
Kruidige gehaktschotel met omeletrolletjes en rijst
Binnen 20 minuten staat dit snelle rijstgerecht al op tafel.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit ⅓ van de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 5 min. rul. Voeg de roti schotel en tomaten toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de rest van de olie in een koekenpan, schenk de helft van het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen. Maak zo nog een omelet.
Rol de omeletten op en snijd elk in 12 rolletjes. Serveer de roti met de rijst en omeletrolletjes. Garneer met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
250 g cherrytomaten
1½ el arachideolie
300 g rundergehakt
500 g HAK roti schotel
20 g verse platte peterselie
4 middelgrote eieren