Tian met aubergine, courgette en tomaat
Groenten uit oven hebben eigenlijk niet meer nodig dan olie en kruiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn. Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.
Snijd de groenten in plakken van een 1⁄2 cm. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.
Laat in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 min. af met aluminiumfolie.
Tian met aubergine, courgette en tomaat
Groenten uit oven hebben eigenlijk niet meer nodig dan olie en kruiden.
bijgerecht
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal van de kruiden de blaadjes van de oregano, salie en tijm en naaldjes van de rozemarijn. Maal ze met de knoflook, olijfolie, het zout en de versgemalen peper tot een glad mengsel in het bakje van de staafmixer.
Snijd de groenten in plakken van een 1⁄2 cm. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten met de kruidenolie en zet afgewisseld met de courgette en tomaat rechtop in cirkels in de ovenschaal.
Laat in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar worden in de oven. Dek na 30 min. af met aluminiumfolie.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g verse Italiaanse kruidenmix
2 tenen knoflook
6 el milde olijfolie
1 tl zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
2 aubergines
1 courgette
5 trostomaten
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje
bakkwast
ronde ovenschaal (Ø 22 cm)