Koffie semifreddo met hazelnoten
Geen simpel bakje koffie als nagerecht, maar koffie met ijs, slagroom en noten.
Aan de slag
Haal 30 min. van tevoren het ijs uit de diepvries. Hak ondertussen de noten fijn en klop de slagroom stijf. Klop het ijs los met de helft van de opgeklopte slagroom en meng de hazelnoten erdoor, houd wat hazelnoten over voor de garnering.
Verdeel het ijs over de glazen en zet 30 min. terug in de vriezer. Verdeel voor het serveren eerst de ristretto over de glazen en vervolgens de rest van de slagroom erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.
Koffie semifreddo met hazelnoten
Geen simpel bakje koffie als nagerecht, maar koffie met ijs, slagroom en noten.
nagerecht
null personen
285 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Haal 30 min. van tevoren het ijs uit de diepvries. Hak ondertussen de noten fijn en klop de slagroom stijf. Klop het ijs los met de helft van de opgeklopte slagroom en meng de hazelnoten erdoor, houd wat hazelnoten over voor de garnering.
Verdeel het ijs over de glazen en zet 30 min. terug in de vriezer. Verdeel voor het serveren eerst de ristretto over de glazen en vervolgens de rest van de slagroom erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml Italiaans schepijs stracciatella
50 g ongebrande hazelnoten
125 ml slagroom
4 L’OR Espresso Capsules Ristretto
Dit heb je nodig
koffiekopjes