Ananas-tarte tatin met mangochutney en zure room
Franse klassieker met een tropische fruittwist van ananas en mango.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ananas over de quichevorm en verdeel de chutney erover.
Rol het deeg uit, leg over de quichevorm en snijd het overlappende deeg weg. Duw het deeg losjes over de ananasvulling en bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om. Bestrooi de tarte tatin met het amandelschaafsel en serveer met de zure room.
Ananas-tarte tatin met mangochutney en zure room
Franse klassieker met een tropische fruittwist van ananas en mango.
nagerecht
null personen
215 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ananas over de quichevorm en verdeel de chutney erover.
Rol het deeg uit, leg over de quichevorm en snijd het overlappende deeg weg. Duw het deeg losjes over de ananasvulling en bak de tarte tatin ca. 35 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Neem de taart uit de oven en laat 5 min. rusten. Leg een serveerschaal omgekeerd op de vorm en keer om. Bestrooi de tarte tatin met het amandelschaafsel en serveer met de zure room.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse ananasstukjes
170 g Patak's mangochutney ginger
1 rol vers bladerdeeg
20 g amandelschaafsel
125 g zure room
Dit heb je nodig
quichevorm met vaste bodem (Ø 26 cm)