Burritobowl met gegrilde kip
Door de wrap weg te laten, krijg je een rijstsalade met toch die typische burritosmaak.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. Voeg de pastasaus, chipotle en bouillontablet toe en laat op laag vuur 5 min. sudderen.
Voeg de rijst toe, schep om en schenk er zo veel water bij tot de rijst 1 cm onderstaat. Breng aan de kook en laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes garen. Schep elke 10 min. om en schraap daarbij de rijst van de bodem. Bestrijk ondertussen de kip met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
Verhit de grillpan en gril de kip in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de chilibonen in een steelpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de lengte in plakjes.
Verdeel de ingrediënten in losse elementen over de kommen. Begin met rijst en schep achtereenvolgens de chilibonen, de tomaten en de ijsbergsla erbij. Leg de plakjes avocado er in een waaier op. Snijd de kip in stukjes en verdeel over de kommen. Schep op elke burritobowl 1 el crème fraîche en 2 el salsa en serveer.
Burritobowl (of wrap) met gegrilde kip
Instructievideo - 00:43 min.
Burritobowl met gegrilde kip
Door de wrap weg te laten, krijg je een rijstsalade met toch die typische burritosmaak.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. Voeg de pastasaus, chipotle en bouillontablet toe en laat op laag vuur 5 min. sudderen.
Voeg de rijst toe, schep om en schenk er zo veel water bij tot de rijst 1 cm onderstaat. Breng aan de kook en laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 25 min. zachtjes garen. Schep elke 10 min. om en schraap daarbij de rijst van de bodem. Bestrijk ondertussen de kip met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
Verhit de grillpan en gril de kip in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de chilibonen in een steelpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in de lengte in plakjes.
Verdeel de ingrediënten in losse elementen over de kommen. Begin met rijst en schep achtereenvolgens de chilibonen, de tomaten en de ijsbergsla erbij. Leg de plakjes avocado er in een waaier op. Snijd de kip in stukjes en verdeel over de kommen. Schep op elke burritobowl 1 el crème fraîche en 2 el salsa en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
1 ui
390 g basis pastasaus kappertjes-oregano
1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
1 kippenbouillontablet
300 g witte rijst
300 g scharrelkiphaasjes
400 g chilibonen
4 tomaten
1 eetrijpe avocado
100 g gesneden ijsbergsla
125 ml crème fraîche
8 el salsa hot
Dit heb je nodig
grillpan