Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip
Geen stamppot of soep, maar pannenkoekjes van bonen en groenten: verrassend!
Aan de slag
Prak de peulvruchten grof met een vork en meng met de eieren en kerriepoeder. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel op middelhoog vuur 2 pannenkoekjes per persoon in 6 min. Maak zo nog 2 pannenkoekjes per persoon.
Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en munt fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer als dip erbij.
Aziatische peulvruchtenpannenkoekjes met frisse yoghurtdip
Geen stamppot of soep, maar pannenkoekjes van bonen en groenten: verrassend!
bijgerecht
null personen
310 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Prak de peulvruchten grof met een vork en meng met de eieren en kerriepoeder. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak van de helft van het mengsel op middelhoog vuur 2 pannenkoekjes per persoon in 6 min. Maak zo nog 2 pannenkoekjes per persoon.
Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en munt fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer als dip erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
215 g doperwten, linzen en maismix in zak
2 eieren
1 tl kerriepoeder
1½ el arachideolie
½ kleine rode ui
7½ g verse koriander
5 g verse munt
150 ml milde magere yoghurt