Broodje sloppy joe
De sloppy joe dankt zijn naam aan een Amerikaanse kok genaamd Joe. Hij maakte broodjes extra sloppy door gehakt te mengen met tomatensaus.
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.
Broodje sloppy joe
De sloppy joe dankt zijn naam aan een Amerikaanse kok genaamd Joe. Hij maakte broodjes extra sloppy door gehakt te mengen met tomatensaus.
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 6 min. rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Schep het gehakt in een zeef en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de boter in dezelfde pan en bak de ui, knoflook en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg het gehakt, de tomato frito, barbecuesaus en chilivlokken en het water toe en laat nog 5 min. op laag vuur koken Snijd de bollen open en beleg met wat sla, het gehakt, de augurken en de uitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rundergehakt
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
20 g ongezouten roomboter
125 ml tomato frito
75 ml Bull's-Eye Original BBQ sauce
¼ tl chilivlokken
2 el water
6 witte bollen
100 g fijngesneden ijsbergsla
100 g augurkplakjes
3 el gebakken uitjes