Chocoladepannenkoeken met aardbeien
Deze pannenkoeken maak je met cacao en besmeer je met pasta: dubbel zoveel chocolade!
Aan de slag
Zeef het meel, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag. Verhit een beetje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en maak zo nog 5 pannenkoeken.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en hak de amandelen grof. Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje chocopasta, laat de randen vrij. Beleg met de aardbeien, bestrooi met de amandelen en rol op.
Chocoladepannenkoeken met aardbeien
Instructievideo - 00:35 min.
Chocoladepannenkoeken met aardbeien
Deze pannenkoeken maak je met cacao en besmeer je met pasta: dubbel zoveel chocolade!
nagerecht
null porties
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Zeef het meel, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag. Verhit een beetje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en maak zo nog 5 pannenkoeken.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en hak de amandelen grof. Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje chocopasta, laat de randen vrij. Beleg met de aardbeien, bestrooi met de amandelen en rol op.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g volkoren speltmeel
1 el cacaopoeder
½ tl zout
1 middelgroot ei
250 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
250 g aardbeien
50 g geroosterde amandelen
80 g chocoladepasta puur
Dit heb je nodig
garde
koekenpan (Ø 20 cm)