Kronkels
Aan de slag
Haal het plastic van de bladerdeegplakjes af. Leg de plakjes op het aanrecht en laat ze even ontdooien. Strooi de bloem op het aanrecht. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
Rol elk plakje deeg op het aanrecht een beetje uit tot een rechte dunne lap. Snij elke lap deeg in 2 repen. Open het blik knakworsten en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de knakworsten op een snijplank en snij ze in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal doormidden.
Rol de deegrepen als spiralen om de knakworsten heen. Leg de knakworsten op het bakpapier en bak het deeg in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.
Laat de kronkels een beetje afkoelen en serveer ze met een servetje. Als je ze op een feestje buiten de deur wilt trakteren, wikkel je ze in de servetten en neem je ze zo mee. Koud zijn ze ook lekker!
Kronkels
null personen
230 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Haal het plastic van de bladerdeegplakjes af. Leg de plakjes op het aanrecht en laat ze even ontdooien. Strooi de bloem op het aanrecht. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
Rol elk plakje deeg op het aanrecht een beetje uit tot een rechte dunne lap. Snij elke lap deeg in 2 repen. Open het blik knakworsten en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de knakworsten op een snijplank en snij ze in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal doormidden.
Rol de deegrepen als spiralen om de knakworsten heen. Leg de knakworsten op het bakpapier en bak het deeg in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.
Laat de kronkels een beetje afkoelen en serveer ze met een servetje. Als je ze op een feestje buiten de deur wilt trakteren, wikkel je ze in de servetten en neem je ze zo mee. Koud zijn ze ook lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel bloem
10 Frankfurters
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
gekleurde servetten
plakband