Popcorncrunch
Aan de slag
Verdeel de popcorn over de bodem van de ovenschaal en strooi de pinda’s erover. Verhit de suiker, stroop, het zout, de kaneel en 2 el water in een steelpan op laag vuur. Breng aan de kook en blijf goed roeren. Laat op laag vuur 2 min. koken. Haal van het vuur en giet het mengsel over de popcorn en pinda’s zodat alles bedekt is.
Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en spreid het mengsel daarop uit. Laat het helemaal afkoelen en breek de popcorncrunch met een vork in hapklare stukken. Vouw om elk bekertje een servet. Bind er een gekleurd lint omheen en verdeel de popcorncrunch over de bekertjes.
Popcorncrunch
null personen
203 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de popcorn over de bodem van de ovenschaal en strooi de pinda’s erover. Verhit de suiker, stroop, het zout, de kaneel en 2 el water in een steelpan op laag vuur. Breng aan de kook en blijf goed roeren. Laat op laag vuur 2 min. koken. Haal van het vuur en giet het mengsel over de popcorn en pinda’s zodat alles bedekt is.
Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en spreid het mengsel daarop uit. Laat het helemaal afkoelen en breek de popcorncrunch met een vork in hapklare stukken. Vouw om elk bekertje een servet. Bind er een gekleurd lint omheen en verdeel de popcorncrunch over de bekertjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g zoute popcorn
80 g zoute pinda's
150 g bruine basterdsuiker
80 ml schenkstroop
1 tl zout
1 tl gemalen poeder
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
bakpapier
8 doorzichtige bekertjes
8 gekleurde servetten
gekleurd cadeaulint