Gamba's al pil pil met geroosterde wortel
Gamba's en wortel: dat blijkt dus een heel goed duo te zijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels en snijd in stukken van 4 cm. Meng met ⅔ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie in een wok en bak de gamba’s 2 min. Snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de gamba’s, zet het vuur laag en fruit 1 min mee. Voeg de harissa toe en bak 1 min. mee.
Serveer de gamba’s met de geroosterde wortel en het stokbrood.
Gamba's al pil pil met geroosterde wortel
Gamba's en wortel: dat blijkt dus een heel goed duo te zijn.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels en snijd in stukken van 4 cm. Meng met ⅔ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie in een wok en bak de gamba’s 2 min. Snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de gamba’s, zet het vuur laag en fruit 1 min mee. Voeg de harissa toe en bak 1 min. mee.
Serveer de gamba’s met de geroosterde wortel en het stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg winterpeen
3 el traditionele olijfolie
500 g diepvries gamba's
2 tenen knoflook
2 el harissa
1 vers rustiek stokbrood wit
Dit heb je nodig
bakpapier