Frisse tonijn-radijssalade met sperziebonen en geroosterde walnoten
Zin in een snelle salade met vis?
Aan de slag
Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en meng in een kommetje met de azijn. Laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd ondertussen de radijs in plakjes en de peterselie fijn. Meng de tonijn met de sperziebonen, ui met azijn, peterselie en olie. Meng voorzichtig met de sla en bestrooi met de geroosterde walnoten.
Frisse tonijn-radijssalade met sperziebonen en geroosterde walnoten
Zin in een snelle salade met vis?
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en meng in een kommetje met de azijn. Laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd ondertussen de radijs in plakjes en de peterselie fijn. Meng de tonijn met de sperziebonen, ui met azijn, peterselie en olie. Meng voorzichtig met de sla en bestrooi met de geroosterde walnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g gebroken sperziebonen
1 rode ui
1 el appelciderazijn
50 g walnoten
1 bos radijs
7½ g verse platte peterselie
170 g John West Tuna with a twist tomaat
2 el traditionele olijfolie
40 g jonge bladsla met rucola