Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel van Jord Althuizen
Bijzonder barbecuefeestje? Met shortribs kun je echt een keer goed uitpakken.
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën en breng ’m op een temperatuur van 115 °C. Dit doe je door niet te veel houtskool tegelijk te gebruiken.
Verwijder met de schroevendraaier het taaie vlies aan de botkant van de shortribs. Aan de vleeszijde kan er nog een laag vet (of vliesjes) zitten. Snijd met een scherp mesje weg totdat je schoon vlees hebt.
Meng het zeezout en de peper tot ‘dalmatian rub’. Bestrooi hier de shortribs rijkelijk mee.
Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen. Leg de shortribs met de botkant op het barbecuerooster en sluit de barbecuedeksel. Houd de barbecue gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C. Heb je een vleesthermometer? Stel deze dan in op een kerntemperatuur van 92 °C.
Leg ondertussen de zoete aardappelen elk apart op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olijfolie, eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper. Vouw de folie dicht en leg de zoete aardappelen ca. 30 min. tussen de gloeiende kolen tot ze zacht aanvoelen en je er makkelijk een vork in kunt prikken.
Haal de zoete aardappelen voorzichtig tussen de kolen vandaan. Neem uit de aluminiumfolie en halveer de aardappelen. Snijd de bieslook fijn. Garneer de helften met de zure room, bieslook, komijn en chiliflakes. Serveer met de in porties verdeelde shortribs.
Texas style shortribs met gepofte zoete aardappel van Jord Althuizen
Bijzonder barbecuefeestje? Met shortribs kun je echt een keer goed uitpakken.
hoofdgerecht
null personen
875 kcal
30 min. bereiden
420 min. wachten
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën en breng ’m op een temperatuur van 115 °C. Dit doe je door niet te veel houtskool tegelijk te gebruiken.
Verwijder met de schroevendraaier het taaie vlies aan de botkant van de shortribs. Aan de vleeszijde kan er nog een laag vet (of vliesjes) zitten. Snijd met een scherp mesje weg totdat je schoon vlees hebt.
Meng het zeezout en de peper tot ‘dalmatian rub’. Bestrooi hier de shortribs rijkelijk mee.
Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen. Leg de shortribs met de botkant op het barbecuerooster en sluit de barbecuedeksel. Houd de barbecue gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C. Heb je een vleesthermometer? Stel deze dan in op een kerntemperatuur van 92 °C.
Leg ondertussen de zoete aardappelen elk apart op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olijfolie, eventueel zeezout en versgemalen zwarte peper. Vouw de folie dicht en leg de zoete aardappelen ca. 30 min. tussen de gloeiende kolen tot ze zacht aanvoelen en je er makkelijk een vork in kunt prikken.
Haal de zoete aardappelen voorzichtig tussen de kolen vandaan. Neem uit de aluminiumfolie en halveer de aardappelen. Snijd de bieslook fijn. Garneer de helften met de zure room, bieslook, komijn en chiliflakes. Serveer met de in porties verdeelde shortribs.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg diepvries Taste of the World shortribs
2 el grof zeezout
3 el gestampte zwarte peperkorrels
4 zoete aardappelen
3 el traditionele olijfolie
2 el verse bieslook
125 g zure room
¼ tl gemalen komijn
¼ tl chiliflakes
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
schroevendraaier
rookhout
vleesthermometer