Piripiri-kwartels met ingemaakte bloemkool van Jord Althuizen
Direct barbecueën? Dat is kort barbecueën direct boven de kolen op een hoge temperatuur.
Aan de slag
Breng voor de pekel het water met de suiker in een grote pan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Roer de azijn en kurkuma erdoor en laat 30 min. afkoelen. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, kook 3 min. en giet af.
Snijd de helft van de ui in halve ringen, een peper naar keuze uit de verse-pepermix in ringetjes en de gepelde knoflooktenen in stukken. Doe de bloemkool, ui, peperringetjes, 3 tenen knoflook (bij 4 personen) en het korianderzaad in de weckpot. Schenk de pekel erover. Sluit de pot goed af en laat minimaal 24 uur in de koelkast staan.
Snipper de rest van de witte ui. Snijd het steeltje van 4 pepers (bij 4 personen) naar keuze uit de verse-pepermix en snijd de pepers in stukken. Doe voor de piripiri-marinade de kippenbouillonpoeder, olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes, gesnipperde ui, peperstukken en rest van de knoflook in een hoge beker. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Haal de blaadjes basilicum en oregano los van de takjes en voeg samen met de kokosmelk toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Halveer de kwartels in de lengte, wrijf goed in met ⅔ van de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast. Bewaar de rest van de marinade in een goed afgesloten bakje tot gebruik in de koelkast.
Bereid de barbecue met deksel, braai of keramische barbecue voor op direct grillen. Verhit de barbecue tot vlak boven het rooster een temperatuur van ca. 160 °C is bereikt. Gril de kwartels in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de rest van de marinade erbij als saus en serveer met de bloemkool.
Piripiri-kwartels met ingemaakte bloemkool van Jord Althuizen
Direct barbecueën? Dat is kort barbecueën direct boven de kolen op een hoge temperatuur.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Breng voor de pekel het water met de suiker in een grote pan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Roer de azijn en kurkuma erdoor en laat 30 min. afkoelen. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, kook 3 min. en giet af.
Snijd de helft van de ui in halve ringen, een peper naar keuze uit de verse-pepermix in ringetjes en de gepelde knoflooktenen in stukken. Doe de bloemkool, ui, peperringetjes, 3 tenen knoflook (bij 4 personen) en het korianderzaad in de weckpot. Schenk de pekel erover. Sluit de pot goed af en laat minimaal 24 uur in de koelkast staan.
Snipper de rest van de witte ui. Snijd het steeltje van 4 pepers (bij 4 personen) naar keuze uit de verse-pepermix en snijd de pepers in stukken. Doe voor de piripiri-marinade de kippenbouillonpoeder, olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes, gesnipperde ui, peperstukken en rest van de knoflook in een hoge beker. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Haal de blaadjes basilicum en oregano los van de takjes en voeg samen met de kokosmelk toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Halveer de kwartels in de lengte, wrijf goed in met ⅔ van de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast. Bewaar de rest van de marinade in een goed afgesloten bakje tot gebruik in de koelkast.
Bereid de barbecue met deksel, braai of keramische barbecue voor op direct grillen. Verhit de barbecue tot vlak boven het rooster een temperatuur van ca. 160 °C is bereikt. Gril de kwartels in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de rest van de marinade erbij als saus en serveer met de bloemkool.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml kraanwater
250 g kristalsuiker
400 ml blanke azijn
1 el kurkuma
1 bloemkool
1 witte ui
75 g verse-pepermix
7 tenen knoflook
1 el korianderzaad
1 tl kippenbouillon-poeder
50 ml traditionele olijfolie
1 tl zoete gerookte-paprikapoeder
1 tl chiliflakes
1 citroen
10 g verse basilicum
10 g verse oregano
150 ml kokosmelk
4 diepvries Taste of the World kwartels
Dit heb je nodig
weckpot à 1,5 liter
staafmixer
barbecue met deksel