Hollandse burger met zelfgemaakte frites & knapperige rauwkostsalade
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Boen de aardappelen schoon, snijd in frites en schep om met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Leg de broodjes de laatste 3 min. op een rooster onder de frites.
Snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 14-18 min. Keer halverwege. Gril de ui de laatste 5 min. mee. Leg in de laatste minuut op elke burger een plakje rookkaas.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng de rest van de olie met de mosterd en azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de appel met de andijvie, de rauwkost Amsterdamse ui en de vinaigrette.
Neem de frites en broodjes uit de oven. Halveer de broodjes overlangs. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de rest van de andijvie, een burger, de hamburgerplakjes, ui en het eikruim. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de frites en salade.
Hollandse burger met zelfgemaakte frites & knapperige rauwkostsalade
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Boen de aardappelen schoon, snijd in frites en schep om met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Leg de broodjes de laatste 3 min. op een rooster onder de frites.
Snijd ondertussen de uien in ringen. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 14-18 min. Keer halverwege. Gril de ui de laatste 5 min. mee. Leg in de laatste minuut op elke burger een plakje rookkaas.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Meng de rest van de olie met de mosterd en azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de appel met de andijvie, de rauwkost Amsterdamse ui en de vinaigrette.
Neem de frites en broodjes uit de oven. Halveer de broodjes overlangs. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de rest van de andijvie, een burger, de hamburgerplakjes, ui en het eikruim. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de frites en salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
3 el traditionele olijfolie
4 kaas-uienbollen
2 uien
4 Black Angus burgers
4 plakjes rookkaas 45+
2 middelgrote scharreleieren
2 appels
½ el mosterd
1 el azijn
250 g gesneden andijvie
150 g rauwkost Amsterdamse ui
235 ml Kesbeke Amsterdamse hamburgerplakjes
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan