Noten-rozijnenbrood
Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
Doe het meel, zout, de bakpoeder en haverzemelen in een ruime kom en roer door. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de yoghurt. Meng dit al roerend door het droge mengsel. Spatel de pistachenoten, rozijnen, walnoten en hazelnoten erdoor. Schep in het cakeblik en bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Druk licht aan.
Bak ca. 50 min. onder het midden van de oven. Controleer na 45 min. met een satéprikker of het brood gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat het brood 30 min. afkoelen op een rooster. Neem het brood uit de vorm en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Noten-rozijnenbrood
Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!
null porties
400 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
Doe het meel, zout, de bakpoeder en haverzemelen in een ruime kom en roer door. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de yoghurt. Meng dit al roerend door het droge mengsel. Spatel de pistachenoten, rozijnen, walnoten en hazelnoten erdoor. Schep in het cakeblik en bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Druk licht aan.
Bak ca. 50 min. onder het midden van de oven. Controleer na 45 min. met een satéprikker of het brood gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat het brood 30 min. afkoelen op een rooster. Neem het brood uit de vorm en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
400 g speltmeel
½ tl zout
16 g bakpoeder
4 el haverzemelen
500 g halfvolle yoghurt
95 g ongezouten pistachenoten
360 g AH Verrijker rozijn-walnoot en hazelnoot
50 g pompoenpitten
Dit heb je nodig
bakpapier
cakeblik (ca. 30 cm)
satéprikker