Spaghetti met zongedroogde tomaten
Pasta met citroenmascarpone en zongedroogde tomaatjes: bellissimo!
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. mee.
Laat ondertussen de tomaten uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer in een kom het citroenrasp en –sap door de mascarpone.
Giet de spaghetti af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Roer de citroenmascarpone door de spaghetti en voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de spaghetti om met de prei, erwten, tomaten en rivierkreefjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spaghetti met zongedroogde tomaten
Pasta met citroenmascarpone en zongedroogde tomaatjes: bellissimo!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak 3 min. mee.
Laat ondertussen de tomaten uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer in een kom het citroenrasp en –sap door de mascarpone.
Giet de spaghetti af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Roer de citroenmascarpone door de spaghetti en voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de spaghetti om met de prei, erwten, tomaten en rivierkreefjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 el spaghetti
1 el traditionele olijfolie
400 g gesneden prei
300 g diepvries tuinerwten
½ potje zongedroogde tomaten julienne gesneden
1 citroen
250 g mascarpone
200 g rivierkreeftjes