Couscous met aubergine en falafel
Een bord vol lekkers: gekruide aubergine, falafel, couscous en spinazie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1½ cm. Schep om met ⅔ van de olie, de kruiden en eventueel zout en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en leg de falafel bij de aubergine op de bakplaat en bak nog 15 min. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de couscous om met de munt en granaatappelpitjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Schep de aubergine door de spinazie en serveer met de couscous, falafel en cottagecheese.
Couscous met aubergine en falafel
Een bord vol lekkers: gekruide aubergine, falafel, couscous en spinazie.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1½ cm. Schep om met ⅔ van de olie, de kruiden en eventueel zout en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en leg de falafel bij de aubergine op de bakplaat en bak nog 15 min. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de couscous om met de munt en granaatappelpitjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Schep de aubergine door de spinazie en serveer met de couscous, falafel en cottagecheese.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1½ el milde olijfolie
1 el Euroma Marokkaanse kruiden stoofgroenten
170 g falafel
100 g couscous
7½ g verse munt
50 g verse granaatappelpitjes
200 g spinazie
200 g cottagecheese
Dit heb je nodig
bakpapier