Chocoladepizza
Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
Bestuif het werkblad met wat bakmeel. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elke portie uit tot een ronde lap van Ø 20 cm. Bestrijk het deeg met het bakkwastje aan beide kanten licht met de olie. Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. licht goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak de noten grof. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Haal de blaadjes van het takje munt.
Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en strooi de muntblaadjes erover.
Chocoladepizza met aardbeien
Instructievideo - 00:33 min.
Chocoladepizza
Pizzafan? Vervang het hartige beleg dan ook eens door zoet beleg. Lekker als toetje!
nagerecht
null porties
680 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
Bestuif het werkblad met wat bakmeel. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elke portie uit tot een ronde lap van Ø 20 cm. Bestrijk het deeg met het bakkwastje aan beide kanten licht met de olie. Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. licht goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak de noten grof. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Haal de blaadjes van het takje munt.
Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta. Beleg met de aardbeien, hazelnoten en strooi de muntblaadjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
125 g Griekse yoghurt
1 el milde olijfolie
2 el hazelnoten
125 g aardbeien
1 takje verse munt
4 el hazelnootpasta
Dit heb je nodig
deegroller
bakkwast
bakpapier