Caesarsalad op een stokje
Caesarsalad meets borrel: geserveerd als one bite hapje
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om. Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.
Snijd de babyromaine in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers. Serveer met de caesardressing.
Caesarsalad op een stokje
Instructievideo - 00:24 min.
Caesarsalad op een stokje
Caesarsalad meets borrel: geserveerd als one bite hapje
null personen
105 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om. Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.
Snijd de babyromaine in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers. Serveer met de caesardressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el traditionele olijfolie
170 g Franse scharrelkipfilet
½ teen knoflook
1 afbakciabattina
6 scharrel hennen-eitjes
1 krop babyromainesla
75 ml verse sladressing caesar
Dit heb je nodig
bakpapier
tapasprikkers