Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes
Ken je de sushibowl? Die kun je ook op z'n Mexicaans maken met pita en groenten.
Aan de slag
Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes Snijd de cherrytomaten in kwarten.
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.
Verdeel de sla, groenten, garnalen en pitapuntjes over de diepe borden. Serveer met de zure room.
Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes
Ken je de sushibowl? Die kun je ook op z'n Mexicaans maken met pita en groenten.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes Snijd de cherrytomaten in kwarten.
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.
Verdeel de sla, groenten, garnalen en pitapuntjes over de diepe borden. Serveer met de zure room.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 gele paprika's
2 eetrijpe avocado's
250 g cherrytomaten
4 grote pitabroodjes
2 el arachideolie
450 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
30 g fajita seasoning mix
100 ml water
200 g gesneden ijsbergsla
125 ml zure room
Dit heb je nodig
broodrooster