Tacotomaten
De tacoschelpen vervangen we een keer door tomaten. Lekker bij de borrel!
Aan de slag
Snijd elke tomaat vanaf de kant van het kroontje in 4 parten, maar snijd maar tot ⅔ in. Verwijder met een klein scherp mesje voorzichtig de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten, die heb je straks weer nodig. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, zaadlijsten van de tomaat en komijn 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en serveer met de zure room en kaas.
Tacotomaten
De tacoschelpen vervangen we een keer door tomaten. Lekker bij de borrel!
null porties
70 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd elke tomaat vanaf de kant van het kroontje in 4 parten, maar snijd maar tot ⅔ in. Verwijder met een klein scherp mesje voorzichtig de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten, die heb je straks weer nodig. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook, zaadlijsten van de tomaat en komijn 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en serveer met de zure room en kaas.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g AH Excellent cherrytomaten
1 teen knoflook
250 g rundergehakt
1 tl gemalen komijn
100 g zure room
50 g geraspte jong belegen kaas