Koninklijke cupcakes
Prinsheerlijk, deze zelfgemaakte cupcakes met oranje glazuur en zilveren kroontjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als ⅔ van de boter gesmolten is. De rest van de boter smelt vanzelf. Breek de eieren boven een kom en klop schuimig met een mixer. Voeg de suiker toe en klop tot een stevig lichtgeel eierschuim. Dit duurt ca. 5 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eierschuim en schenk de gesmolten boter erbij. Spatel door elkaar.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan het beslag en meng erdoor. Leg de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en vul de vormpjes voor ⅔ met het beslag. Bak de cupcakes in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Doe het glazuur in een kommetje en meng de rode en gele kleurstof erdoor. Bestrijk de cupcakes met het oranje glazuur en maak op elke cupcake een kroontje van zilveren parels.
Koninklijke cupcakes
Prinsheerlijk, deze zelfgemaakte cupcakes met oranje glazuur en zilveren kroontjes.
null porties
205 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als ⅔ van de boter gesmolten is. De rest van de boter smelt vanzelf. Breek de eieren boven een kom en klop schuimig met een mixer. Voeg de suiker toe en klop tot een stevig lichtgeel eierschuim. Dit duurt ca. 5 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eierschuim en schenk de gesmolten boter erbij. Spatel door elkaar.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan het beslag en meng erdoor. Leg de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en vul de vormpjes voor ⅔ met het beslag. Bak de cupcakes in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Doe het glazuur in een kommetje en meng de rode en gele kleurstof erdoor. Bestrijk de cupcakes met het oranje glazuur en maak op elke cupcake een kroontje van zilveren parels.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
3 middelgrote eieren
150 g fijne kristalsuiker
175 g zelfrijzend bakmeel
1 sinaasappel
125 g Dr. Oetker wit glazuur
1 tl Dr. Oetker rode kleurstof
1 tl Dr. Oetker gele kleurstof
2 el Dr. Oetker zachte parels zilver
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes