Pan con tomate
Letterlijk: brood met tomaat. Maar dan wel van de sappigste vleestomaten die je kunt vinden.
Aan de slag
Halveer het stokbrood in de lengte en snijd elke helft in 4 gelijke stukken. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie. Verhit een grillpan en gril de stukken stokbrood met de snijkant naar beneden in de pan tot er mooie grillstrepen op staan. Leg met de gegrilde kant naar boven op een schaal. Rasp ondertussen de vleestomaten volgens de stappen onderaan deze pagina. Roer de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus op de gegrilde broodjes of serveer de saus er los bij.
Pan con tomate
Letterlijk: brood met tomaat. Maar dan wel van de sappigste vleestomaten die je kunt vinden.
voorgerecht
null personen
280 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Halveer het stokbrood in de lengte en snijd elke helft in 4 gelijke stukken. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie. Verhit een grillpan en gril de stukken stokbrood met de snijkant naar beneden in de pan tot er mooie grillstrepen op staan. Leg met de gegrilde kant naar boven op een schaal. Rasp ondertussen de vleestomaten volgens de stappen onderaan deze pagina. Roer de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus op de gegrilde broodjes of serveer de saus er los bij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stokbrood
3 el traditionele olijfolie
2 vleestomaten
Dit heb je nodig
grillpan