Steak de boeuf met gekruide aardappel en sperziebonen
Een bijzonder aardappeltaartje: de rösti meng je met ei en spitskool en bak je in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vet de bodem en zijkanten van de springvorm in met 1/2 van de olie. Klop de eieren los en meng met de rösti en spitskool. Verdeel gelijkmatig over de springvorm en druk goed aan. Bak ca. 25 min. boven in de oven goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd de rösti in 8 punten en verdeel met de boontjes en steaks de boeuf over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes.
Steak de boeuf met gekruide aardappel en sperziebonen
Een bijzonder aardappeltaartje: de rösti meng je met ei en spitskool en bak je in de oven.
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vet de bodem en zijkanten van de springvorm in met 1/2 van de olie. Klop de eieren los en meng met de rösti en spitskool. Verdeel gelijkmatig over de springvorm en druk goed aan. Bak ca. 25 min. boven in de oven goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de sperziebonen en eventueel zout toe en kook in 6 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege.
Snijd de rösti in 8 punten en verdeel met de boontjes en steaks de boeuf over de borden. Bestrooi de boontjes met de gebakken uitjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
2 eieren
1 kg gekruide rösti
200 g spitskolen
600 g sperziebonen
4 rundersteaks de boeuf
60 g gebakken uitjes
Dit heb je nodig
springvorm (diameter 24 cm)