Knolselderijstamppot met steak de boeuf
De zoete aardappel combineert lekker met de knolselderij, gebakken steak de boeuf en geroosterde pijnboompitten.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook de knolselderij en zoete aardappel in 10 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Bestrooi de steaks de boeuf met de Provençaalse kruiden en peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Neem de steaks uit de pan en voeg de rest van de olie, uien en rozemarijn toe aan de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en bak nog 1 min.
Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de knolselderij en zoete aardappel samen tot een grove stamp. Voeg eventueel kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper. Snijd de steaks in reepjes en verdeel samen met de stamp over de borden. Verdeel er de ui en geroosterde pijnboompitten over.
Knolselderijstamppot met steak de boeuf
De zoete aardappel combineert lekker met de knolselderij, gebakken steak de boeuf en geroosterde pijnboompitten.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook de knolselderij en zoete aardappel in 10 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Bestrooi de steaks de boeuf met de Provençaalse kruiden en peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Neem de steaks uit de pan en voeg de rest van de olie, uien en rozemarijn toe aan de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en bak nog 1 min.
Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de knolselderij en zoete aardappel samen tot een grove stamp. Voeg eventueel kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper. Snijd de steaks in reepjes en verdeel samen met de stamp over de borden. Verdeel er de ui en geroosterde pijnboompitten over.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
400 g zoete-aardappelblokjes
65 g pijnboompitten
460 g rundersteaks de boeuf
3 g Provençaalse kruiden
4 el milde olijfolie
2 Biologische rode uien
7½ g verse rozemarijn
50 ml water
Dit heb je nodig
pureestamper