Krieltjes in de schil met steak de boeuf en sperziebonen
Met sperzieboontjes én frisse komkommersalade.
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer de grotere en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
Verhit halverwege de kooktijd van de krieltjes de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen in een pan water de sperziebonen aan de kook en kook deze in 6 min. beetgaar.
Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in dunne linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en meng door de crème fraîche.
Verdeel de krieltjes, steaks de boeuf en sperziebonen over de 4 borden en serveer met de komkommersalade en bieslookcrème-fraîche.
Krieltjes in de schil met steak de boeuf en sperziebonen
Met sperzieboontjes én frisse komkommersalade.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer de grotere en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
Verhit halverwege de kooktijd van de krieltjes de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen in een pan water de sperziebonen aan de kook en kook deze in 6 min. beetgaar.
Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in dunne linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en meng door de crème fraîche.
Verdeel de krieltjes, steaks de boeuf en sperziebonen over de 4 borden en serveer met de komkommersalade en bieslookcrème-fraîche.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes in de schil
40 g ongezouten roomboter
4 rundersteaks de boeuf
600 g koelverse gebroken sperziebonen
1 komkommer
50 ml azijn
50 ml water
25 g knoflookbieslook
200 g crème fraîche