Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden
Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in reepjes. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.
Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.
Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden
Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in reepjes. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.
Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
3 AH Buitenbeentjes puntpaprika's
6 salade-uitjes
15 g verse platte peterselie
25 g verse bieslook
125 g goudsalami
4 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
100 g geraspte Parrano
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 22 cm, ingevet)