Eenpanspasta met gehakt en Italiaanse roerbakgroente
Een goede Italiaanse pasta waar je maar één pan voor nodig hebt. Grande, toch?
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Doe de melk in een diep bord en week het brood erin. Meng het brood, de gehaktkruiden en het zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Breng het water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjes- of braadpan en bak de balletjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de roerbakgroente, macaroni, passata en het kokende water toe. Breng aan de kook, roer goed door en laat zonder deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
Eenpanspasta met gehakt en Italiaanse roerbakgroente
Een goede Italiaanse pasta waar je maar één pan voor nodig hebt. Grande, toch?
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Doe de melk in een diep bord en week het brood erin. Meng het brood, de gehaktkruiden en het zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Breng het water aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjes- of braadpan en bak de balletjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de roerbakgroente, macaroni, passata en het kokende water toe. Breng aan de kook, roer goed door en laat zonder deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes witbrood
3 el halfvolle melk
2 tl Euroma Italiaanse gehaktkruiden
1 tl zout
300 g rundergehakt
500 ml water
2 el traditionele olijfolie
600 g Italiaanse roerbakgroente
300 g volkorenmacaroni
690 g passata di pomodoro