Salade van geplukte kip met walnoten en druiven
Combineer zachtgegaarde kip met knolselderij, blauwe druiven en walnoten en je hebt een heerlijke salade.
Aan de slag
Doe de kippenpoten in een ruime pan en voeg zoveel water toe dat de poten helemaal onderstaan. Voeg het zout aan het water toe en breng tegen de kook aan. Laat 45 min. garen met de deksel op de pan.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Neem de kip uit het kookvocht en leg op een bord om iets af te koelen. Voeg vervolgens de blokjes knolselderij toe aan het kookvocht en kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwijder het vel van de kippenpoten en pluk het vlees van de botten. Doe het vlees in een ruime kom. Giet de knolselderijblokjes af en voeg toe aan de kip.
Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Boen de halve citroen goed schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de rasp en sap door de yoghurtmayonaise en meng de dressing door de kip en knolselderij.
Verdeel de slamelange over een platte schaal. Schep het kip-knolselderijmengsel erop. Halveer de druiven en verdeel over de salade. Breek de walnoten in stukjes en strooi over de salade.
Salade van geplukte kip met walnoten en druiven
Combineer zachtgegaarde kip met knolselderij, blauwe druiven en walnoten en je hebt een heerlijke salade.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Doe de kippenpoten in een ruime pan en voeg zoveel water toe dat de poten helemaal onderstaan. Voeg het zout aan het water toe en breng tegen de kook aan. Laat 45 min. garen met de deksel op de pan.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Neem de kip uit het kookvocht en leg op een bord om iets af te koelen. Voeg vervolgens de blokjes knolselderij toe aan het kookvocht en kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwijder het vel van de kippenpoten en pluk het vlees van de botten. Doe het vlees in een ruime kom. Giet de knolselderijblokjes af en voeg toe aan de kip.
Meng de mayonaise en yoghurt door elkaar. Boen de halve citroen goed schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de rasp en sap door de yoghurtmayonaise en meng de dressing door de kip en knolselderij.
Verdeel de slamelange over een platte schaal. Schep het kip-knolselderijmengsel erop. Halveer de druiven en verdeel over de salade. Breek de walnoten in stukjes en strooi over de salade.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 scharrelkippenpoten
1 el zout
600 g knolselderij
3 el mayonaise
2 el milde halfvolle yoghurt
½ citroen
80 g slamelange met landkers
200 g blauwe druiven
50 g walnoten