Groentepizza met kipshoarma en pittige wortelsalade
We maken de pizza vanavond zelf: van een bloemkoolbodem met kipshoarma, kaas en nog veel meer lekkers.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pizzabodems en bestrijk de helften met de helft van de salsa. Verkruimel de ricotta erover en bak de pizzahelften 15 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de shoarmareepjes op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Meng de mayonaise met de yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Rasp de winterpeen, doe in een schaal en meng de rest van de salsa erdoor.
Neem de pizzabodems uit de oven. Verdeel de veldsla over de pizzahelften en schep de shoarma erop. Besprenkel met de knoflooksaus. Serveer de pizza’s met de wortelsalade.
Groentepizza met kipshoarma en pittige wortelsalade
We maken de pizza vanavond zelf: van een bloemkoolbodem met kipshoarma, kaas en nog veel meer lekkers.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pizzabodems en bestrijk de helften met de helft van de salsa. Verkruimel de ricotta erover en bak de pizzahelften 15 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de shoarmareepjes op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Meng de mayonaise met de yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Rasp de winterpeen, doe in een schaal en meng de rest van de salsa erdoor.
Neem de pizzabodems uit de oven. Verdeel de veldsla over de pizzahelften en schep de shoarma erop. Besprenkel met de knoflooksaus. Serveer de pizza’s met de wortelsalade.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Magioni bloemkoolpizzabodems
300 g hot salsa in potje
250 g ricotta
1 el zonnebloemolie
400 g kipdijfiletreepjes shoarma
1 el mayonaise
2 el milde halfvolle yoghurt
½ teen knoflook
800 g winterpeen
40 g veldsla