Zuurkoolplaattaart met worst
Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.
Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.
Zuurkoolplaattaart met worst
Instructievideo - 00:27 min.
Zuurkoolplaattaart met worst
Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg.
bijgerecht
null porties
370 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.
Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
260 g vers flammkuchendeeg
125 ml crème fraîche
200 g geraspte emmentaler 45+
250 g zak gekookte wijnzuurkool met spek
1 tl Verstegen karwijzaad
100 ml halfvolle melk
450 g verse aardappelpuree met boter
1 Veluwse rookworst fijn
Dit heb je nodig
spuitzak