Appelcake van amandelmeel & honing
Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Laat afkoelen. Was de appels en snijd ze ongeschild langs het klokhuis aan 4 kanten in plakjes van 1 cm dik. Snijd de plakjes in blokjes van 1 cm. Hak de noten grof. Klop met een handmixer de eieren met de honing tot een glad mengsel. Spatel er het amandelmeel, de bakpoeder en kokosolie door. Spatel vervolgens de blokjes appel en noten erdoor.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven. Dek indien nodig na 30 min. af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt. Laat afkoelen.
Appelcake van amandelmeel & honing
Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer?
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Laat afkoelen. Was de appels en snijd ze ongeschild langs het klokhuis aan 4 kanten in plakjes van 1 cm dik. Snijd de plakjes in blokjes van 1 cm. Hak de noten grof. Klop met een handmixer de eieren met de honing tot een glad mengsel. Spatel er het amandelmeel, de bakpoeder en kokosolie door. Spatel vervolgens de blokjes appel en noten erdoor.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven. Dek indien nodig na 30 min. af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt. Laat afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g kokosolie
2 elstar-appels
100 g gezouten pecannoten
4 middelgrote eieren
100 g vloeibare bloemenhoning
200 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
Dit heb je nodig
handmixer
cakevorm 30 cm
bakpapier