Appelcake van amandelmeel & honing
bewaar
bewaar

Appelcake van amandelmeel & honing

Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer?

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Laat afkoelen. Was de appels en snijd ze ongeschild langs het klokhuis aan 4 kanten in plakjes van 1 cm dik. Snijd de plakjes in blokjes van 1 cm. Hak de noten grof. Klop met een handmixer de eieren met de honing tot een glad mengsel. Spatel er het amandelmeel, de bakpoeder en kokosolie door. Spatel vervolgens de blokjes appel en noten erdoor.

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven. Dek indien nodig na 30 min. af met aluminiumfolie als de cake te donker wordt. Laat afkoelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appelcake van amandelmeel & honing

Ouderwets genieten van een warme appelcake. Wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig