Ovengeroosterde aardappeltjes met vegaschnitzel en courgette
Een AGGV'tje wordt het in 2018 helemaal: aardappelen-groente-geen vlees.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Schep de aardappelen om met de kruiden, 2/5 van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Schaaf ondertussen de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten. Verhit ⅓ van de rest van de olie in een wok en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de schnitzels 3 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de schnitzels met de aardappelparten en de groenten.
Ovengeroosterde aardappeltjes met vegaschnitzel en courgette
Een AGGV'tje wordt het in 2018 helemaal: aardappelen-groente-geen vlees.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes en naaldjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd heel fijn. Schep de aardappelen om met de kruiden, 2/5 van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Schaaf ondertussen de courgettes met een kaasschaaf in de lengte in linten. Verhit ⅓ van de rest van de olie in een wok en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de schnitzels 3 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Serveer de schnitzels met de aardappelparten en de groenten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappel
20 g verse Italiaanse kruidenmix
5 el traditionele olijfolie
2 courgettes
250 g cherrytomaten
½ el wittewijnazijn
4 vegetarische schnitzels
Dit heb je nodig
bakpapier