Tuna melt potatoskins
We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.
Aan de slag
Zet de oven aan op 200 °C. Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten. Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor. Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Tuna melt op potatoskin
Instructievideo - 00:33 min.
Tuna melt potatoskins
We zien de aardappel vaak als bijgerecht, maar niet vaak zo origineel als deze.
bijgerecht
null personen
265 kcal
30 min. bereiden
80 min. oventijd
Aan de slag
Zet de oven aan op 200 °C. Leg de aardappelen (in een ovenschaal) op het rooster in de oven en pof ze 1 uur. De oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. Neem de aardappelen uit de oven, maar laat de oven aan. Snijd ze in de lengte in parten, schep het kruim uit de schil, maar laat een ½ cm zitten. Doe de tonijn met aanhangende olie in een kom. Meng de paprikamix en ⅓ van het aardappelkruim erdoor. Leg de aardappelparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover. Bestrooi met de kaas en bak de potatoskins nog 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 roodschillige aardappelen
160 g tonijn in zonnebloemolie
150 g rauwkost paprikamix
100 g geraspte 30+ kaas
Dit heb je nodig
ruime ovenschaal
bakpapier