Glutenvrije gevulde courgette met pizzatopping
Deze gevulde vriend is glutenvrij en compleet kidsproof.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Druk een beetje aan met een lepel. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de saus met de fijngesneden courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer los. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Vul de courgettes met de tomaten-courgettesaus, tonijn, kaas en als laatste de ui. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Glutenvrije gevulde courgette met pizzatopping
Instructievideo - 00:23 min.
Glutenvrije gevulde courgette met pizzatopping
Deze gevulde vriend is glutenvrij en compleet kidsproof.
bijgerecht
null personen
165 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Druk een beetje aan met een lepel. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de saus met de fijngesneden courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer los. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Vul de courgettes met de tomaten-courgettesaus, tonijn, kaas en als laatste de ui. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
225 g verse pastasaus napolitana
160 g tonijn in olijfolie
1 rode ui
50 g geraspte kaas 30+
Dit heb je nodig
bakpapier