Pittige schol en papillotte
Een feestelijke - en lekkere - verrassing uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de schol rondom met de sambal en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de vis over de vellen bakpapier en besprenkel elk pakketje met 1 el water. Vouw het papier losjes maar goed dicht (en papillotte). Bak de pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar.
Klop ondertussen de eieren los met de ketjap manis. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het losgeklopte ei met de basmatirijst 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de vispakketjes uit de oven en vouw voorzichtig open. Leg de vis op de rijst en serveer met de groente en satésaus. Bestrooi de groente met de seroendeng.
Pittige schol en papillotte
Een feestelijke - en lekkere - verrassing uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de schol rondom met de sambal en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de vis over de vellen bakpapier en besprenkel elk pakketje met 1 el water. Vouw het papier losjes maar goed dicht (en papillotte). Bak de pakketjes op een bakplaat in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar.
Klop ondertussen de eieren los met de ketjap manis. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het losgeklopte ei met de basmatirijst 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de vispakketjes uit de oven en vouw voorzichtig open. Leg de vis op de rijst en serveer met de groente en satésaus. Bestrooi de groente met de seroendeng.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
420 g verse scholfilets
1 el sambal badjak
4 el water
2 middelgrote eieren
2 el ketjap manis
4 el (arachide)olie
600 g 1 minuut basmatirijst
800 g Indonesische wokgroente
130 g satésaus pikant
2 el seroendeng
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)