Krokante avocadofrieten met salsa van Jaimie van Heije
Een verrassende snack: avocadofrieten met een zelfgemaakte salsa
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise) en doe in een kommetje. Snipper de rode ui heel fijn en voeg toe. Snijd de jalapeñoringetjes fijn en doe ook bij de tomaat. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe, samen met de chilisaus, tabasco, gembersiroop en olijfolie. Snijd de koriander fijn, voeg toe en meng alles tot een salsa. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit de arachideolie in de hoge pan tot 200 °C (controleer met de keukenthermometer). Halveer de avocado’s en verwijder de pit en de schil.
Leg 1 avocadohelft op een platte schaal of groot bord. Snijd de avocadohelft in de breedte in zo dun mogelijk plakjes. Duw vervolgens de plakjes schuin van elkaar af zodat een lange slinger ontstaat. De plakjes moeten elkaar wel blijven raken. Vorm van de slinger een rondje, zodat er een opstaande rand in cirkelvorm ontstaat. Schep de salsa hierin.
Snijd de andere 3 avocadohelften elk in de lengte in 4 parten. Doe in 3 afzonderlijke kommen de bloem, het eiwit en de panko. Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko.
Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met (zee)zout en de paprikapoeder. Leg ze bij de salsa op de schaal.
Krokante avocadofrieten met salsa van Jaimie van Heije
Een verrassende snack: avocadofrieten met een zelfgemaakte salsa
bijgerecht
null personen
400 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise) en doe in een kommetje. Snipper de rode ui heel fijn en voeg toe. Snijd de jalapeñoringetjes fijn en doe ook bij de tomaat. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe, samen met de chilisaus, tabasco, gembersiroop en olijfolie. Snijd de koriander fijn, voeg toe en meng alles tot een salsa. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit de arachideolie in de hoge pan tot 200 °C (controleer met de keukenthermometer). Halveer de avocado’s en verwijder de pit en de schil.
Leg 1 avocadohelft op een platte schaal of groot bord. Snijd de avocadohelft in de breedte in zo dun mogelijk plakjes. Duw vervolgens de plakjes schuin van elkaar af zodat een lange slinger ontstaat. De plakjes moeten elkaar wel blijven raken. Vorm van de slinger een rondje, zodat er een opstaande rand in cirkelvorm ontstaat. Schep de salsa hierin.
Snijd de andere 3 avocadohelften elk in de lengte in 4 parten. Doe in 3 afzonderlijke kommen de bloem, het eiwit en de panko. Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko.
Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met (zee)zout en de paprikapoeder. Leg ze bij de salsa op de schaal.
algemeen:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 trostomaten
½ rode ui
1 el jalapeñopeper in pot
1 limoen
1 el chilisaus
½ tl tabasco
1 tl gembersiroop
2 el traditionele olijfolie
3 takjes verse koriander
1 l arachideolie om te frituren
2 eetrijpe avocado's
30 g tarwebloem
50 g eiwitten
20 g panko Japans paneermeel
1 tl paprikapoeder
Dit heb je nodig
hoge pan
keukenthermometer