Kalkoen met truffelmayonaise
Het geheim van deze kalkoen met een smakelijk glanzend laagje? De mayonaise.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen. Haal de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd ze fijn. Rasp de kaas. Doe de panko, kaas, kruiden en ⅓ van de mayonaise in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak op middelhoog vuur al omscheppend in ca. 6 min. goudbruin. Schep de vulling in de holte van de kalkoen. Bestrooi de kalkoen met peper en zout en bestrijk met een bakkwast rondom met de rest van de truffelmayonaise.
Leg de kalkoen met de borst naar beneden in de ovenschaal en braad 1 uur en 30 min. in de oven. Keer na 45 min. om. De kalkoen is gaar als de kerntemperatuur 65 °C in het dikste deel van de dij is of als er helder vocht uit het vlees komt als je erin prikt. Neem de kalkoen uit de oven en laat nog 15 min. rusten onder aluminiumfolie.
Hele kalkoen met truffelmayonaise
Instructievideo - 00:33 min.
Kalkoen met truffelmayonaise
Het geheim van deze kalkoen met een smakelijk glanzend laagje? De mayonaise.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen. Haal de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd ze fijn. Rasp de kaas. Doe de panko, kaas, kruiden en ⅓ van de mayonaise in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak op middelhoog vuur al omscheppend in ca. 6 min. goudbruin. Schep de vulling in de holte van de kalkoen. Bestrooi de kalkoen met peper en zout en bestrijk met een bakkwast rondom met de rest van de truffelmayonaise.
Leg de kalkoen met de borst naar beneden in de ovenschaal en braad 1 uur en 30 min. in de oven. Keer na 45 min. om. De kalkoen is gaar als de kerntemperatuur 65 °C in het dikste deel van de dij is of als er helder vocht uit het vlees komt als je erin prikt. Neem de kalkoen uit de oven en laat nog 15 min. rusten onder aluminiumfolie.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kalkoen
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
100 g Pecorino Romano
60 g panko Japans paneermeel
115 g truffelmayonaise
Dit heb je nodig
bakkwast
grote ovenschaal of braadslede
vleesthermometer