Italiaanse salade met balsamicoazijn
Deze salade is een heerlijke combinatie van warm en koud.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten over de ovenschaal, besprenkel met de olie, bestrooi met de Italiaanse kruiden en schep om. Zet de ovenschaal op een met bakpapier beklede bakplaat. Stort de ricotta uit het bakje naast de ovenschaal op het bakpapier. Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm. Neem de tomaten en ricotta uit de oven. Verdeel de veldsla over een platte schaal en spray de helft van de balsamicoazijn erover. Verdeel hierover de tomaten en gegrilde paprika. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groenten. Garneer met de pecannoten. Spray met de (of naar smaak meer) van de balsamicoazijn.
Italiaanse salade met balsamicoazijn
Deze salade is een heerlijke combinatie van warm en koud.
bijgerecht
null personen
330 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cherrytomaten over de ovenschaal, besprenkel met de olie, bestrooi met de Italiaanse kruiden en schep om. Zet de ovenschaal op een met bakpapier beklede bakplaat. Stort de ricotta uit het bakje naast de ovenschaal op het bakpapier. Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in repen van 1 cm. Neem de tomaten en ricotta uit de oven. Verdeel de veldsla over een platte schaal en spray de helft van de balsamicoazijn erover. Verdeel hierover de tomaten en gegrilde paprika. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groenten. Garneer met de pecannoten. Spray met de (of naar smaak meer) van de balsamicoazijn.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g cherrytomaten
2 el extra vierge olijfolie
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
250 g ricotta
295 g gegrilde rode paprika's in pot
75 g veldsla
1 el aceto balsamico di Modena
50 g gezouten pecannoten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)
bakpapier