Vegan roomkaas voor de borrel
Wist jij dat roomkaas vegan kan zijn? En dat je het zelf kan maken? Nu wel!
Aan de slag
Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Mix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken.
Snijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank.
Vegan roomkaas voor de borrel
Instructievideo - 00:34 min.
Vegan roomkaas voor de borrel
Wist jij dat roomkaas vegan kan zijn? En dat je het zelf kan maken? Nu wel!
bijgerecht
null personen
120 kcal
10 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Mix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken.
Snijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank.
bewaartip:
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongebrande cashewnoten
½ tl zout
1 tl uienpoeder
2 el vers citroensap
3 el amandelmelk
10 g verse platte peterselie
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
(kleine) keukenmachine
vershoudfolie