Bietenbeignets
Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten.
Aan de slag
Meng de bloem met de gist, suiker, zout en royaal peper in de keukenmachine. Verwarm de melk tot heet, maar niet kokend. Voeg al kloppend in de keukenmachine met deeghaken of met de handmixer met deeghaken het ei, de melk en het bier toe.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de halloumi grof. Voeg de tijm, het citroenrasp, de halloumi en bietenpoeder toe aan het deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plaats 1 uur rijzen.
Verhit de olie in een hoge pan of frituurpan tot 180 °C. Meng de babybietjes door het beslag, zorg dat er aan alle kanten van de bietjes beslag zit. Laat de bietjes met behulp van twee lepels een voor een in de hete olie zakken. Bak ze in ca. 3 min. in delen gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bietenbeignets
Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten.
null porties
130 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem met de gist, suiker, zout en royaal peper in de keukenmachine. Verwarm de melk tot heet, maar niet kokend. Voeg al kloppend in de keukenmachine met deeghaken of met de handmixer met deeghaken het ei, de melk en het bier toe.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de halloumi grof. Voeg de tijm, het citroenrasp, de halloumi en bietenpoeder toe aan het deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plaats 1 uur rijzen.
Verhit de olie in een hoge pan of frituurpan tot 180 °C. Meng de babybietjes door het beslag, zorg dat er aan alle kanten van de bietjes beslag zit. Laat de bietjes met behulp van twee lepels een voor een in de hete olie zakken. Bak ze in ca. 3 min. in delen gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g bloem
7 g gedroogde gist
½ tl kristalsuiker
½ tl zout
75 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
100 ml kriekbier
5 takjes verse tijm
1 citroen
100 g halloumi kaas
1 el bietenpoeder
1 l arachideolie
400 g babybietjes milde azijn
Dit heb je nodig
handmixer
vershoudfolie
keukenthermometer