Blauwe-bessencrumble
Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schep de blauwe bessen en jam door elkaar. Doe de koekjes in het zakje en vermaal met iets stevigs (bijvoorbeeld een deegroller) tot kruim. Hak de noten grof en schep door de koekkruim (crumble).
Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en serveer elk met 1 el crème fraîche.
Blauwe-bessencrumble
Instructievideo - 00:27 min.
Blauwe-bessencrumble
Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'.
nagerecht
null personen
270 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schep de blauwe bessen en jam door elkaar. Doe de koekjes in het zakje en vermaal met iets stevigs (bijvoorbeeld een deegroller) tot kruim. Hak de noten grof en schep door de koekkruim (crumble).
Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en serveer elk met 1 el crème fraîche.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries blauwe bessen
4 el bosvruchtenjam
60 g roombotercitroendopjes
50 g ongebrande notenmix
4 el crème fraîche
Dit heb je nodig
zakje met zippsluiting
kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm