Crispy kipnuggets met een pittige ketchup-mayodip
Knapperig laagje om de kip maken? Gebruik daar eens een handje chips voor!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd elke kipfilet in 10 stukjes. Doe de chips in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Doe de chips en bloem elk in een diep bord en roer het ei los in een derde diep bord. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de chips.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Meng ondertussen de ketchup met de mayonaise en srirachasaus. Serveer de dip met de kipnuggets.
Crispy kipnuggets met een pittige ketchup-mayodip
Knapperig laagje om de kip maken? Gebruik daar eens een handje chips voor!
null porties
90 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd elke kipfilet in 10 stukjes. Doe de chips in een plastic zak en rol met de deegroller tot kruimels. Doe de chips en bloem elk in een diep bord en roer het ei los in een derde diep bord. Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de chips.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Meng ondertussen de ketchup met de mayonaise en srirachasaus. Serveer de dip met de kipnuggets.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
380 g scharrelkipfilets
110 g bolognese chips
50 g tarwebloem
1 middelgroot ei
1½ el ketchup
6 el mayonaise
2 tl srirachasaus
Dit heb je nodig
deegroller
zakje met zippsluiting
bakpapier