Ingelegde zalm
bewaar
bewaar

Ingelegde zalm

Je dekt de rauwe zalm af met een mengsel van zout, suiker en specerijen. Daarna wacht je 24 uur. Meer hoef je eigenlijk niet te doen.

15 min. bereiden / 1 dag wachten

14 ingrediënten

Aan de slag

Doe het korianderzaad en de peperkorrels in de vijzel en stamp grof. Meng de specerijen, suiker en jenever door het zeezout. Dep de zalm droog en bestrooi rondom met ⅔ van de peterselie.

Leg in een van de brownievormen en verdeel het zoutmengsel erover. Druk goed aan. Dek af met vershoudfolie. Zet de tweede brownievorm op de vis. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet 24 uur in de koelkast.

Snijd de kappertjes fijn. Meng met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, een ½ el peterselie en de augurkenblokjes tot remoulade. Neem de zalm uit de vorm en veeg met keukenpapier het zoutmengsel eraf. Spoel af onder koud stromend water, zorg dat al het zout eraf is. Dep droog met keukenpapier.

Snijd de zalm in plakjes, leg op een grote schaal en bestrooi met de rest van de peterselie. Rooster het brood en serveer met de veldsla en remoulade bij de zalm.

algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
kookstaptipGeen alcohol? Geen probleem! Laat de jenever achterwege.
kookstaptipHeb je geen brownievormen? Zorg voor 2 ovenschalen van gelijke grootte.
serveertipHoewel de zalm er met de zoutlaag spectaculair uitziet, serveer je de vis zonder het zout. Snijd de zalm wel alvast in plakken; zo kan iedereen gemakkelijk opscheppen.
bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Ingelegde zalm

Instructievideo - 00:56 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ingelegde zalm

Je dekt de rauwe zalm af met een mengsel van zout, suiker en specerijen. Daarna wacht je 24 uur. Meer hoef je eigenlijk niet te doen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig