Ingelegde zalm
Je dekt de rauwe zalm af met een mengsel van zout, suiker en specerijen. Daarna wacht je 24 uur. Meer hoef je eigenlijk niet te doen.
Aan de slag
Doe het korianderzaad en de peperkorrels in de vijzel en stamp grof. Meng de specerijen, suiker en jenever door het zeezout. Dep de zalm droog en bestrooi rondom met ⅔ van de peterselie.
Leg in een van de brownievormen en verdeel het zoutmengsel erover. Druk goed aan. Dek af met vershoudfolie. Zet de tweede brownievorm op de vis. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet 24 uur in de koelkast.
Snijd de kappertjes fijn. Meng met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, een ½ el peterselie en de augurkenblokjes tot remoulade. Neem de zalm uit de vorm en veeg met keukenpapier het zoutmengsel eraf. Spoel af onder koud stromend water, zorg dat al het zout eraf is. Dep droog met keukenpapier.
Snijd de zalm in plakjes, leg op een grote schaal en bestrooi met de rest van de peterselie. Rooster het brood en serveer met de veldsla en remoulade bij de zalm.
Ingelegde zalm
Instructievideo - 00:56 min.
Ingelegde zalm
Je dekt de rauwe zalm af met een mengsel van zout, suiker en specerijen. Daarna wacht je 24 uur. Meer hoef je eigenlijk niet te doen.
voorgerecht
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
1440 min. wachten
Aan de slag
Doe het korianderzaad en de peperkorrels in de vijzel en stamp grof. Meng de specerijen, suiker en jenever door het zeezout. Dep de zalm droog en bestrooi rondom met ⅔ van de peterselie.
Leg in een van de brownievormen en verdeel het zoutmengsel erover. Druk goed aan. Dek af met vershoudfolie. Zet de tweede brownievorm op de vis. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet 24 uur in de koelkast.
Snijd de kappertjes fijn. Meng met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, een ½ el peterselie en de augurkenblokjes tot remoulade. Neem de zalm uit de vorm en veeg met keukenpapier het zoutmengsel eraf. Spoel af onder koud stromend water, zorg dat al het zout eraf is. Dep droog met keukenpapier.
Snijd de zalm in plakjes, leg op een grote schaal en bestrooi met de rest van de peterselie. Rooster het brood en serveer met de veldsla en remoulade bij de zalm.
algemeen:
kookstaptip:
kookstaptip:
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl korianderzaad
1 tl zwartepeperkorrel
1 el witte basterdsuiker
2 el jonge jenever
300 g grof zeezout
650 g verse zalmfilets
3 el gevriesdroogde peterselie
1 el kappertjes
4 el mayonaise
4 el crème fraîche
1 tl dijonmosterd
2 el augurkenblokjes
1 petit beurre
40 g veldsla
Dit heb je nodig
vijzel
brownievorm (28 x 18 cm)