Bloemkool-broccoligratin
Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en pistache.
Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Bloemkool-broccoligratin
Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.
bijgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en pistache.
Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 el dijonmosterd
175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
2 el (arachide)olie
6 el Saitaku panko
95 g gepelde pistachenoten
400 g koelverse broccoliroosjes
400 g bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal ca. Ø 25 cm