Gevulde bolcourgettes
Bolcourgettes zijn uitermate geschikt om te vullen en serveren als bijgerecht. Weer eens wat anders!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de bolcourgettes (wel bewaren) en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. een ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Hak ondertussen de studentenhaver grof. Meng de (ongewelde) couscous, muhammara en studentenhaver door het vruchtvlees. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Halveer de limoen en knijp er 1 el sap (per 4 personen) uit. Meng door het couscousmengsel.
Vul de bolcourgettes met het mengsel en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.
Gevulde bolcourgettes
Bolcourgettes zijn uitermate geschikt om te vullen en serveren als bijgerecht. Weer eens wat anders!
bijgerecht
null personen
195 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de bolcourgettes (wel bewaren) en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. een ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Hak ondertussen de studentenhaver grof. Meng de (ongewelde) couscous, muhammara en studentenhaver door het vruchtvlees. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Halveer de limoen en knijp er 1 el sap (per 4 personen) uit. Meng door het couscousmengsel.
Vul de bolcourgettes met het mengsel en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 bolcourgettes
2 el studentenhaver
50 g couscous
4 el muhammara spread
1 limoen
Dit heb je nodig
bakpapier