Speculaascake
bewaar
bewaar

Speculaascake

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

15 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel speculaasbrokken fijn in de keukenmachine. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.

Zeef het bakmeel boven het botermengsel en spatel er voorzichtig door. Schep de helft van het beslag in een kom en meng 200 g speculaas erdoor.

Schep een laag wit beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en schep het speculaasbeslag erop. Maak eventueel met een satéprikker een zigzagbeweging erdoor.

Bak de cake in ca. 1 uur en 10 min. gaar in het midden van de oven. Controleer eventueel na 1 uur met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

Doe de poedersuiker en kaneel in een kom en meng 3 el kraanwater erdoor, totdat een glazuur ontstaat. Verdeel over de bovenkant van de cake en bestrooi met de rest van de amandelspeculaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speculaascake

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig