Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten
Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk met de olie. Leg samen met de tomaatjes aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook en muntblaadjes fijn. Verhit ⅓ van de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de groentebouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.
Meng ondertussen de rest van de boter met de truffel-paddenstoelentapenade. Neem de pan van het vuur, voeg de munt en azijn toe, pureer de soep in de blender en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het stokbrood met de truffelboter en garneer de soep met de tomaatjes. Serveer direct.
Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten
Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst.
voorgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk met de olie. Leg samen met de tomaatjes aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook en muntblaadjes fijn. Verhit ⅓ van de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de groentebouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.
Meng ondertussen de rest van de boter met de truffel-paddenstoelentapenade. Neem de pan van het vuur, voeg de munt en azijn toe, pureer de soep in de blender en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het stokbrood met de truffelboter en garneer de soep met de tomaatjes. Serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 robuust stokbrood bruin
1 el (olijf)olie
250 g cherrytomaten aan de tak
2 tenen knoflook
15 g verse munt
75 g gezouten roomboter
600 g diepvries tuinerwten
1 groentebouillontablet
750 ml water
3 el truffel-paddenstoelentapenade
1 el appelciderazijn
Dit heb je nodig
bakpapier
blender