Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten
bewaar
bewaar

Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten

Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk met de olie. Leg samen met de tomaatjes aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

Snijd ondertussen de knoflook en muntblaadjes fijn. Verhit ⅓ van de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de groentebouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.

Meng ondertussen de rest van de boter met de truffel-paddenstoelentapenade. Neem de pan van het vuur, voeg de munt en azijn toe, pureer de soep in de blender en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het stokbrood met de truffelboter en garneer de soep met de tomaatjes. Serveer direct.

bereidingstipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Rooster de tomaatjes en het brood max. 2 uur van tevoren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten

Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig